Matkanin

Kaninkull #1

IMG_1395Nå myldrer det av kaniner ute i kaningården. For fire uker siden kom det åtte små kaninunger til verden, syv av de fikk vokse opp. Nå er det ren og skjær lykke ute hos de, med små lykkepiller av noen kaniner. De voksne later til å bare se positivt på det nå når de fremdeles er små, og jeg bruker store deler av morgenstellet bare på å beundre denne herlige gjengen.

IMG_1487Det er lett å bli betatt av disse søte små nøstene, de er jo så søte! Det virker nestenutenkelig at de skal slaktes om tre-fire måneder, men det er jo derfor vi har kaniner. Det er godt å se hvor bra de trives, og jeg både ler og smiler hver eneste dag av lykkesprettene og akrobatikken de utfører. Grunnen til at vi ville ha egne kjøttkaniner var nettopp dette med velferd og lykkelige dyr, og ikke minst med tanke på kortreist og lokal mat. Her kan vi spise mat med god samvittighet!

Dette kullet er en blanding av tre ulike raser. Mor er renraset rex, mens far er blanding av belgisk kjempe og fransk vedder. Forhåpentligvis en fin kombinasjon for god slaktevekt og grei vekstperiode. Skinnet vil selvfølgelig også bli brukt, det skal garves og brukes til ulike formål. Bein og innmat går til hundene og kattene.

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s