Matkanin

Hils på avlskaninene våre!

Det er jo alltid koselig å få litt ekstra innblikk i dyreholdet på gården, synes jeg. Derfor tenkte jeg å dele litt om avlskaninene våre – og de kommende dyrene. Dette er våre såkalte vinterforede kaniner, dvs., de som ikke skal slaktes, men som skal videre i avl. 

Birger
IMG_9342
Birger er hannkaninen vår. En rex i fargen havana. Han er en veldig snill kanin, matglad og frempå, men har egne meninger om ting og tang. Går nå alene i en egen binge ved siden av hovedbingen.

Gudrun
IMG_3163Gudrun er en ekstremt kosen og herlig dame. Rasen rex i fargen viltbrun. Veldig god mor, passer godt på barna sine, og har hittil fått store kull. Trivelig kanin og tidenes matvrak, slik rexer normalt er.

Erna
IMG_1770
Erna er av rasen Liten tysk vedder, og fikk navnet etter Erna Solberg. Hun er flokkens sjef og overhode, og styrer med jernhånd. Relativt sky overfor mennesker da hun ble lite håndtert før vi kjøpte henne, men løper ikke selv om vi beveger oss i nærheten. Rolig og bedagelig type.

Regnbue
IMG_3158
Regnbue ble navngitt av familiens åtteåring, og er datter av Gudrun og en belgisk kjempe/fransk vedder-blanding. Hun er ikke så glad i håndtering, men er en aktiv frøken i fin form. Snill og pen kanin, fremdeles ungdyr og har følgelig ikke fått kull enda.

Skippy
IMG_3104
Navngitt etter Skippy the Bush Kangaroo, ei lita rexfrøken etter Gudrun og Birger. De som kjenner til farger sier hun er av fargen Ekorn. Skal få sitt første kull i 2019. Søt og kosete lita jente.

Mrs. Blue
IMG_3228
Stor og flott rexjente kjøpt inn for å få nye gener til flokken. Jeg er svak for denne fargen og ble henrykt over å få tak på en. Hun er tydelig vant med håndtering, og er verken redd meg eller lyder. Skal få sitt første kull i 2019.

Sofie og Moon
Kommer i august. To belgiske kjemper som skal flytte hit når de er leveringsklare.

I tillegg til våre egne kaniner, har vi til en hver tid tilgang til en stor og flott hannkanin ved navn Rocky. Rocky lever det glade liv som bortskjemt kjælekanin, og er en blanding av fransk vedder og belgisk kjempe. 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s