Matkanin

Kull #1 2019

IMG_5356Natt til i går (onsdag 13. februar) kom årets første kull. En fin gjeng på 7 unger, dersom jeg talte rett. Jeg prøver å håndtere ungene så lite som mulig, det viktigste er bare å sjekke at alle lever og har det bra, før jeg lar mor håndtere resten igjen.

Planen her er å beholde ei hue for videre avl, da fjorårets tørke gjorde at vi måtte minke på antallet avlskaniner. Forhåpentligvis blir det bedre kår i år, med god nok tilgang på mat til at alle kan trives!

Om ca tre ukers tid vil disse nyfødte ungene vandre rundt i bingen sammen med de to voksne som er der inne! Det var overraskende farger som kom denne gangen. Forrige kull av samme kombinasjon ga oss bare viltgrå og èn svart unge. Denne gangen kom det noen lyse unger også. Jeg er ikke god på kaninfarger, det er gøy å vite hva de er, men jeg har ikke tenkt å sette meg inn i det da vi verken driver utstilling eller for farger. Trivsel og god mat er det viktigste!

Dette kullet er en blanding av rex (mor) og belgisk kjempe/fransk vedder (far), samme som fjorårets første kull.

IMG_1425
Et lite knippe med kaninunger fra samme kombinasjon i 2018

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s