Extra

IMG_4662


Navn: Extra
Rase: Border collie
Oppdretter: Arnt Erik Eid Andersen
Reg.nr: NO32980/17
Kjønn: Hann
Født: 15. januar 2017
Mor: Tanja 2 NO39304/13
Far: Benny NO44790/13
HD: B
Øyer: Øyelyst fri
DNA: CEA og IGS testet normal
Kull: Har allergi, skal ikke avles på


Extra er den yngste i border collie-trioen, og ble kjøpt inn for å brukes som gjeterhund. Han viste stort potensiale, mye instinkt, mange gode tanker og ikke minst veldig motivert. På grunn av endret livssituasjon har vi dessverre måttet legge gjeting på hylla inntil videre. Han er allikevel gull verdt når vi skal ha inn hønene tidligere enn hønene har planer om, så vi har da bruk for treningen her hjemme!

Inntil videre lever han som de andre som familiehunder inne sammen med oss. Planene er klare for opptrening av kløvbæring slik at han kan bidra på fjellturer i årene som kommer sammen med Tag.

Vi hadde også store planer om å avle på han med flere interesserte. Det viste seg med tiden at han har fôrallergi, og ble derfor tatt ut av avl før han i det hele tatt rakk å få noen avkom etter seg.

Av alle de tre vi har, er Extra den klart søteste. I hodet er han en liten, uskyldig valp som ikke ønsker annet enn å gjøre deg fornøyd. Han lever og ånder for kos og blir helt salig bare man klør han litt bak øret.