Kjøp av kanin

Selv om vi i all hovedsak ikke avler mot salg av kaniner, er vi fremdeles åpne for å selge kaniner dersom noen skulle ønske noen eller når vi har noen overskuddskaniner. Vi driver smått, og har derfor ikke alltid kaninunger, men er det noen av kaninene våre du gjerne skulle hatt én eller flere unger av, så må du ikke nøle med å ta kontakt. På Instagram-kontoen vår @flykra_selvforsyning (du kan også trykke på Instagram-ikonet øverst på siden) kan du se bilder og videoer av nåværende kull hvor det ofte er noen tilgjengelige for salg!

Kriterier for hjem:
Være seg for avl eller kos, krever vi at kaninene får god plass å bevege seg på. Vi selger ikke kaniner til små bur, de skal kunne nyte livet og bevegelsesfrihet.

Som kjælekanin skal de enten få bo inne sammen med familien sin på et egnet sted hvor kaninen ikke blir stående alene store deler av døgnet, eller ha en kaninvenn å være sammen med. Du trenger ikke inneha erfaring med kanin, men du må være ditt ansvar bevisst, lese deg opp og spørre dersom du lurer på noe – og være godt innforstått med at en kanin lever i mange år fremover og at den skal ha et fullverdig liv så lenge den lever.

Vi selger ikke kaniner til barn – her er det de voksne som skal ha ansvaret, men at alle i familien tar del i kaninen er absolutt positivt og hyggelig!

Kontakt etter salg ser vi på som en selvfølge, og særlig ønsker vi tilbakemelding om noen av kaninene vi har solgt blir syke. Dette er for å holde oversikt over linjer og eventuelle genetiske feil. Tilbakemeldinger er gull verdt, for om vi ikke får beskjed om arvelige sykdommer, kan vi heller ikke ta disse genene ut av avlen vår om de ikke dukker opp hos oss.

Hva avler vi på?
Vi legger ikke skjul på at vi avler kaniner for å spise de, men fokuset for avlen ligger ikke i kjøttfylde. Gemyttet og helsen er det viktigste, vi vil ha trivelige kaniner som løper mot oss og ikke fra oss. Kaniner som er så trygge og tamme at de er i veien når vi gjør rent hos de og som strømmer til når vi skal gi de mat.

Dersom du ønsker en utstillingskanin kan det nok lønne seg å høre med noen andre som avler til dette formålet. Vi har dessverre ikke greie på utstilling, så kan nok ikke komme med særlig mye informasjon her. Ser du allikevel noen du kunne tenke deg til utstilling, er det bare å si i fra.

Følgelig avler vi ikke på syke dyr eller dyr med arvelige feil og sykdommer. Finner vi ut av at noen av våre dyr bærer på genetiske feil, tar vi de umiddelbart ut av avl.

Når det kommer til farger, er det selvsagt alltid morsomt med spennende og nye farger, men står valget mellom en utrygg uvanlig farge og en trygg vanlig farge, trumfer alltid gemytt over utseende. Tilfeldighetene skulle allikevel ha det til at vi har fått frem flere spennende farger!

Vi avler frem rex og rexblandinger. Valget falt naturlig på rex da Eva-Lena har erfaring med rasen og hvor herlige disse er. Med en fløyelsmyk pels og en matglede sidestilt med labrador retriever, passer det bra at de er såpass lette å temme når alt man vil er å ta og kjenne på pelsen deres!

Ved kjøp:
Når du kjøper kanin hos oss, får du med informasjonen vi har om akkurat det dyret du kjøper, samt overgangsfôr. Kaninene er minimum 8 uker gamle før de selges. Følger prisveiledningen til Norsk Kaninavlsforening.LES OM KANINENE VÅRE HER

IMG_7864