Løvetann

Mange hageeiere ser på løvetann som et strevsomt ugress, men jeg virkelig elsker denne blomsten! De gule dottene som farger plenen, skråninger og marken med den sterke, vårlige fargen sin! Blomsten er viktig for insektene som nærer seg på den, særlig siden ikke mange andre blomster har rukket å springe ut enda, og løvetannen sprer seg raskt til glede for mange, inkludert meg selv.

Planten har et mangfold av bruk, og man kan spise alle delene av den. Bladene og blomsten kan brukes i salat, knoppene kan stekes i smør og spises med middagen, stilken kan vaskes og erstatte pasta, røttene kan tørkes og brukes til te, og man kan lage både te, saft og vin av blomsten. Det er en ordentlig allsidig plante og jeg skulle ønske flere så verdien av den!


Oppskrifter med løvetann:

Løvetannsaft image

Løvetann kan brukes til så mangt, og saft er en fargerik og enkel drikk å lage. Alt du trenger er litt vann, løvetann fra hagen, sitron og sukker! Om du ønsker en blandingssaft kan du velge å ha i litt ulike bær eller druer også, bare smak til slik du liker den. Når saften er ferdig laget, blandes den med vann som normalt. Smaker aller best med isbiter i!