Fjærkre

Nye høner og en hane

I år har det vært fullt opp med vårt nyeste familiemedlem, og denne bloggen har ikke fått den oppmerksomheten den fortjener. Men – her kommer det!

Hønene vi skaffet oss i fjor ble slaktet før vinteren og dens kulde kom. Det gikk som planlagt, vi hadde ikke bra vinteroppstalling for de, så vi ga de en fin avrunding på et ellers lite innholdsrikt liv. Vi ble dog bitt av basillen, og gikk derfor i anskaffelse av kyllinger i år. Valget av rase havnet på Gul Orpington, og vi kjøpte 14 stk.

Kort etter fikk vi rugeegg av blandinger mellom bl.a. dvergorpington, og her klekket det en god del. Etter å ha slaktet ut det vi var sikre på at var haner, sitter vi igjen med åtte høner av gul orpington, én gul orpington hane og 11 blandinger vi foreløpig tror er høner. De første eggene har kommet, men eggproduksjonen går ikke ordentlig i gang før til neste år.

I år har vi ordnet god vinteroppstalling for de, de får bo i uthuset der vi har varme på over vinteren, med tilgang til å gå ut og inn som de vil i løpet av dagen. Til neste år skal vi klekke ut kyllinger både for mat og salg, og kanskje for å utvide flokken mer, da vi skal selge omlag halvparten av de vi har nå. André har et stort ønske om å klekke ut noen Brahma, så det er mulig vi gjør det også.

Fortsatt små og unge her – koser seg ute i hagen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s