Fjærkre, Generell blogg, Grønnsaker og planter

Nytt år og nye muligheter!

I år kan vi kanskje tro at våren har kommet tidlig. Med nesten to uker med stekende sol og intens snøsmelting, er det lett å tro at vi ikke ser noe mer til Kong Vinter. Som alle andre år kan det komme flere krampetak, og vi har jo tross alt bare så vidt sneket oss inn i mars. Å håpe for mye på vår riktig ennå kan nok ende med skuffelse, men desto viktigere er det å nyte nuets varme og glede!

Oscar (hanen vår) og damene hans lever i beste velgående, og nyter også godt av varmen. De har vokst ordentlig mye over vinteren, og Oscar har til og med blitt far til to små kyllinger denne uken! I dag var vi ute i hagen noen timer, og lot de fjærkledde holde oss med selskap. Normalen nå er at de får komme ut i luftegård, men nå fikk de strekke litt ekstra på bena.

Det går tregt med planter i år, men snart skal de første tomatfrøene i jorden, og planer for settepoteter og annet småtterier går snart i gang. Fokuset i år blir på ombygging av dyrehegn, vi skal blant annet rive den gamle bikkjebingen, og vi skal bygge innedeler for kaninene som kan varmes opp om vinteren så de selv kan bestemme hvor kaldt de gidder å være ute i. Dette vil gi oss litt mindre plass til hanner, og dermed minker nok også antall kaniner, men nå har vi heller ikke gått inn for å ha så mange dyr som mulig på så liten plass som mulig. Tvert imot, poenget er jo nettopp å sikre dyrene gode liv med god plass!

Det blir stadig endringer i planene med dyr. Vi har blant annet midlertidig avviklet vaktelholdet, og går ikke i anskaffelse av nye før vi kan bygge et ordentlig vaktelvennlig hegn, hvor de også kan velge å gå inn i varmen eller være ute i frisk luft. Vi må også gi de enda finere netting, da vi hadde skjærer som spesialiserte seg i å ta de gjennom det gitteret vi har nå, noe som var en medvirkende faktor til at vi valgte å selge de til et annet godt hjem.

Utover det blir det ingen nye tilskudd av nye arter, nå blir fokuset fremover på det vi har, og å lære oss mer om dyrking, jord, kompost, ville vekster og liknende, samt baking og matlaging. Vi håper dere vil kose dere med nye oppskrifter og inspirasjon til egen vri av det vi driver med!