Fjærkre

Nye medlemmer av hønseflokken!

I år ble det bestemt at vi ville bytte ut hanen. Med et ønske om å klekke ut noen kyllinger ville vi skaffe oss en hane som var ubeslektet med hønene. Oscar måtte da dessverre takke for seg, og inn kom Pål, en fargemix av en orpington. Det tok vel ei drøy ukes tid før han var trygg på stedet og kjent med sine nye damer.

Jeg må innrømme at det var ganske hardt å kvitte seg med Oscar, for jeg likte virkelig den hanen, men det er greit å unngå noe særlig med innavl også. Nå kan jeg leke meg med navnet til Pål, for nå har vi Pål sine høner som legger Pål-egg!

I tillegg til at Oscar ble byttet ut, har vi fått tilbake to av dvergene vi hadde solgt, samt at Oscars ene sønn og datter lever videre. Tommy og Annika holder tett sammen, og deres nære tilknytning er eneste grunnen til at Tommy ikke har blitt grillmat enda. Pål og Tommy går veldig fint overens, i alle fall enn så lenge, så det er bare hyggelig. Vi har også kjøpt inn to Wyandott-høner som går rundt, og to av hønene våre passer på en liten gjeng kyllinger på ti individer. Det er med andre ord yrende liv i hønsehuset!

Annika som beiter i gresset

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s