
Her hos oss har rabarbraen vist seg å trives svært godt. Det eneste året den var misfornøyd var året vi valgte å flytte den til en annen del av tomten, som førte til at plantens fokus lå i å danne og etablere røtter på det nye stedet. Det året ble det bare noen små blader på tynne stilker.
Rabarbraen trives godt i jord med mye næring, og aller helst uten så mye ugress rundt seg. Det er viktig at det er god drenering i bakken. Utover dette er det en lettstelt plante. Vi har erfaring med både relativt solfylt sted i hagen og relativt mye skygge, og planten har vokst like fullt! Det er den første planten som melder sin ankomst om våren, akkurat før skvallerkålen også titter frem.
På rabarbraen er det stilken som spises, og det er de nye, tynne stilkene som for mange smaker best. Blandt de yngste er det populært å spise stilken dyppet i sukker. Rabarbraen inneholder mye syre, som i for store mengder kan gi magesmerter.
Oppskrifter med rabarbra:

Rabarbrasaft er en forfriskende og supergod leskedrikk i sommervarmen. Den er enkel å lage, og inneholder kun tre ingredienser! Denne oppskriften er nok til ca 2,5 liter ublandet saft, og ca 7-10 liter ferdigblandet, drikkeklar saft, alt etter hvor sterk du liker saften din.

Syltetøyet er enda enklere å lage enn saften. Det krever mindre utstyr og man slipper å sile. Rabarbrasyltetøy smaker himmelsk på hjemmelaget brød, og er likt av hele familien! Dette er oppskrift på standard syltetøy, og du kan fint eksperimentere med ulike tilsetninger, f. eks kanel.